Ştirea cu care vor speria părinţii la Ştirile de seară

Un utilizator roman de DC++ ales la intamplare a fost obligat sa plateasca 2.950 euro daune civile catre industria muzicala pentru ca a pus pe internet muzica protejata de drepturi de autor, arata un comunicat al Asociatiei Industriei Muzicale din Romania. Asociatia a considerat ca a fost lezata prin activitatea utilizatorului, apreciind daunele la 2.950 euro, acestea reprezentand contravaloarea a 295 de produse piratate.

De aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. hai ma ! da-o incolo , e prea de tot
    daca e adevarat, va da-ti seama ca e cel mai ghinionist din Romania ? :))
    Adica, cred ca majoritatea utilizatorilor de net din Romania au descarcat cel putin odata de pe dc++, deci cat ghinion a putut avea omu’ asta =))

    00
  2. Misto,pacat ca nu explica si cum l-au ales Or fi organizat ceva ca Dan Diaconescu, un mini-show ?

    00
  3. bine ca nu se iau si de cei cu filme.

    00
  4. ori a avut avocat prost, ori articolul e vreun pamflet.

    00
  5. Adica 10 euro pe piesa? Asociatiei Industriei Muzicale din Romania chiar crede ca orice piesa/melodie/whatever aflata acum pe piata valoreaza 10 euro? Si inca se mai intreaba de ce nu se cumpara albumele…

    P.S. Partea funny e ca upfr.ro e Reported Attack Site! :)

    00
  6. idiotenie la maxim

    00
  7. Eu as propune altceva: sa deschidem un nr din ala scurt de sms prin care cine vrea sa doneze o anumita suma (50 centi-1 euro) pentru a-l ajuta pe ala ghinionistul sa ii dam banii inapoi.Ar fi ultrasolidaritate si le-ar taia macaroana urit de tot celor care au dat amenda…

    00
  8. Pfiu! Ce bine ca folosesc torentele!
    @Marian Gorun: Cred si eu, daca din 10 trageri la sorti au iesit de 9 ori ei sau cunoscutii lor. :D

    00
  9. Traiasca torrentele. Si faptul ca muzica romaneasca e in mare parte un gunoi care nici macar nu merita piratat!

    00
  10. Eu folosesc torrente. Cumva pot dormi liniştit la noapte :D

    00
  11. NOU
    #12

    Prost să fii noroc să nu ai …
    Asta e a doua mişcare după chestia cu licenţa la windows.
    Imaginaţi-vă o cooperare strânsă între autorităţile care sunt … însărcinate, cu aşa ceva şi cei de la ISP-uri, care majoritatea oferă HUB-uri pentru utilizatorii lor!
    Deci cine ar trebui amendat, cel care are în PC chestii sau cel care îi oferă posibilitatea de a sta pe DC++?

    00
  12. Ce tras de coada e articolul… omul a platit fara sa cracneasca toate daunele pentru a evita alte neplaceri :)

    00
  13. NOU
    #14

    Cred că ălora care au tras la sorţi nici acum nu le-a venit inima la loc.

    00
  14. 295 de melodii sau albume?

    00
  15. Eu tot sunt de parere ca pana nu se strange o masa mare de oameni in stilul tpb lucrurile n-or sa se schimbe aici. Tara asta pute a rahat de la 1000 Km si noi ca dobitoci o respiram zi de zi.

    Misto ca l-au ales la intamplare..ce-ar fi sa se duca acum baiatul ala la CEDO si sa faca o plangere impotriva statului pentru discriminare si incalcarea constitutionala ? Cine ar plati oare ? Tot noi..astia de ‘respiram’.

    Hai sa ne legam de astia care au 200GB in valoare de 3000 E, de ce sa nu aruncam cu praf in ochii celor care se uita cu dezgust la cei care fura milioane..

    Trist.

    00
  16. @zoso: probabil dar nu la monitorizat… :lol:

    00
  17. mă cac pe legile lor.

    00
  18. Isi gasesc si ei de treaba

    00
  19. @Cristescu Bogdan: Ar trebui amendat cel care trage, nu cei care fac hub-urile. DC++ nu este ilegal prin definitie.

    Este ca si cum ai spune ca ar trebui amendati cei de la Mercedes ori de cate ori cate unu calca pe cineva cu un Mertzan.

    00
  20. A scapat ieftin.

    00
  21. DAMN !!!!
    Ce tara de cretini.

    1. O gramada se pling ca „de ce fix ala”. Dupa care peste 10 minute se pling ca pe Nastase nu-l baga in puscarie. Pai bine mah retarzilor, de ce nu ii aplicati si lui Nastase treaba asta cu „de ce fix el, ca de furat au furat mai multi” ?

    Va zic io de ce fix ala: CA TRE SA SE INCEAPA DE UNDEVA !!!

    2. Alta gramada de retarzi bocesc ca nu e corect sa ceara 10 euro/melodie, ca e prea scump.

    NU ERA PRETUL. ERA AMENDA.

    Daca voia pret mai mic, trebuia sa le cumpere de pe iTunes cu 99 centi.

    3. O gramada si mai mare de imbecili sar in sus ca nu e legal sa il aresteze/dea in judecata pe ala. Pai sa-i aresteze atunci pe prostii aia care au cintat/facut filme si au sperat sa fie si platiti pt asta.

    Dar in Romania e normal ca hotii sa nu fie de acord ca hotia sa fie pedepsita. Sa legalizati hotia si sa incriminati munca. Sa faceti lenea obligatorie, macar asa e treaba clara.

    PS: Nici eu nu-s de acord cu amenzile exagerate aplicate uneori, dar 10 euro pe melodie nu e asa mult. In US sau prin alte tari risca sa plateasca sute de mii sau milioane + eventual puscarie. Sa zica mersi ca a scapat relativ ieftin. Si mie mi-ar placea sa ofere artistii muzica gratis si ei sa traiasca doar din concerte. Insa deocamdata macar nu mai face pe victima daca dai muzica/filme jos de pe net. Fii constient ca o comiti si ca nu e legal ce faci.

    00
  22. cristi, in linii mari distribuirea e ilegala, deci uploadul

    00
  23. @verde amar:

    Una e sa descarci si alta este sa pui la sharing in fine.

    Mai degraba am face o petitie on-line toti utilizatorii de internet din Romania, sa fim alaturi de el si sa le dedicam toate albumele scoase de Parazitii celor care au luat masura asta. Auzi domnule Asociatia a fost lezata Dumnezeii mamii voastre de nenorociti dar traiul mizerabil in care traim de o viata nu intereseaza pe nimeni in tara asta de cacat ? Institutiile se simt lezate iar noi ar trebuii sa stam in genunchi sa cerem mila. Sunteti lezati ca nu va dat drepturi de autor cu ce ba idiotilor, cine isi permite sa cumpere un film pe dvd care costa 20 si 50 Ron un joc pentru un copil pentru Consola costa 100 Ron cand un om are un salariu de mizerie. Dreptul nostu la un trai decent nu conteaza ? conteaza in schimb drepturile de autor ?

    Ne limitati la a viziona filme de 20 de ani jegosilor si blestemati sa fie toata rasa voastra de impostori.
    Cand o sa am un salariu decent si am sa-mi permit sa cumpar un film DA, pina atunci Shut The Fuck Up

    Sustin Torrentele si Huburile pina la moarte.

    00
  24. bah baieti. din nou, pe puncte:

    1. daca aveti salariul mic, lasati netul (pt voi e „lasa-ti”) si puneti (din nou, pt voi „pune-ti”) mina pe munca sau pe carte ca sa promovati si sa aveti salarii mai mari

    2. faptul ca voi sunteti niste distrusi si niste desculti si nu aveti cu ce plati nu va da dreptul sa furati. daca n-am bani de rolls royce nu inseamna ca am dreptul sa ma duc sa fur unul.

    3. „dreptul vostru la un trai decent” ??? ce inseamna asta ? cumva „sa ne dea statul” ? ‘re-ati ai dreq de pomanagii. nu exista asa ceva in constitutie. daca nu muncesti, nu maninci. si asa societatea tine deja in spate prea multe lichele, prea multi lenesi, prea multi indivizi care nu contribuie cu nimic. ar trebui sa fiti lasati sa muriti de foame in loc sa vi se tot acorde ajutoare si beneficii si alte pomeni din banii fraierilor care chiar muncesc si platesc taxe.

    4. dupa ce ca furati mai aveti tupeul sa va plingeti de faptul ca altii fura. hai sictir.

    VA MERITATI SOARTA !!!

    multa vreme am fost si eu consternat de modul in care e condusa romania, insa vazind cum arata majoritatea poplatiei incep sa-mi zic ca nici nu merita altceva. conducatorii aia fac exact ce trebuie: fura de la niste hoti mai mici (da mai multi) si mai prosti.

    00
  25. Folositi cu incredere .
    E free.
    XP, Vista si Mac :)

    00
  26. Inca un destept care crede ca ai net, esti cel mai smecher si bogat, inca un tipator care crede ca stai pe net esti lacusta apropo tu in momentul asta ce esti ?

    Dreptul meu la trai decent? exact, de la 18 muncesc, poate tu atunci sareai in picioare pe sub pat, se vede ca esti tinut in palma si inca nu iti castigi singur existenta de ne tratezi cu atita umilinta. De la 18 ani imi platesc taxele la zi si nu imi permit sa imi cumpar un Dvd da tu o solutie salvatorule care te crezi. Dupa 13 ani de munca vechime pe cartea de munca pe intelesul tau, am fost dati afara toti si acuma tipi ca un gandac ce esti ca suntem pomanagii ? cand ti-o fi mai bine sa iti fie ca mine daca tot imi merit soarta, poate ca daca eram un hot cu un pistol sub haina iti tremurau degetele pe tastatura acuma, Imi este scarba de astia care postati in walker politist Texan.

    Trage o linie sub cerebelu ala si afla cauzele care duc la piraterie, poate ti se deschide mintea aia obosita de atita stat pe net.

    De ce nu exista piraterie in Italia ? dau un exemplu pai sa iti zic eu , un salariu mediu este intre 1000 si 1200 euro, stii cat costa un film pe Dvd ? intre 5 si 15 euro deci te mai intreb odata ne meritam soarta ?

    La acest nivel cred si eu ca nimeni nu face piraterie si nici eu, dar acuma fac si chiar vreau sa ma caute astia sa dau un exemplu si sa le infing o furculita in ochi pe vizor ca prea m-am saturat si de Romania si de inteligenti ca tine.

    00
  27. UPFR nu actioneaza in legalitate deloc. Ei in sine nu au dreptul sa faca tot ce fac si mai ales ce spera sa faca.
    Actioneaza „pe burta”, sub imaginea gresit impamantenita.. de asociatie antipiraterie.
    UPFR NU ESTE ASOCIATIE ANTIPIRATERIE conform nici unei legi sau decizii scrise a nimanui.

    00
  28. Iar discuţia cu „artiştii” săracii de ei.

    Ce interesant cum toţi implicaţi în această discuţie sunt nişte ipocriţi mizerabili.

    Ăia de zic că e perfect normal să pirateze găsindu-şi scuza în nivelul de trai scăzut. Nişte scursuri care nici măcar n-au văzut sărăcia la faţă. Băi dude obosite, când n-ai ce mânca nu te mai gândeşti la ultimul album al lui salam şi să verifici ce au mai băgat pe torente, cocalare !

    Ăia care au bani dar piratează sunt mai ceva ca ăia care „nu-şi permit să cumpere piesa/albumul”.

    00
  29. @trefla – bai obiditule, daca n-ai job du-te la interviuri, nu sta sa scrii pe blog. va plingeti ca n-aveti bani da pierdeti timpul pe net pe chat, pe site-uri de „socializare” si la scris bloguri. cind tu probabil agatai pizdulice cu 2 neuroni pe hi5 sau o ardeai cu „baetzii” in fata blocului la spart seminte, eu lucram 10 ore pe zi/ 7 zile pe sapt. atunci probabil te considerai „jmeker” ca o arzi pe cind altii muncesc ca prostii. iar acum te visezi chuck norris cu pistoale si ciocate.

    daca dupa 13 ani de munca nu iti permiti un dvd e grav. in 13 ani de zile daca aveai putina minte fie promovai, fie mai puneai mina pe o carte pe ceva, mai invatai si gaseai un job mai bine platit.

    si nu mai bate cimpii aiurea, ca piraterie e peste tot. si in italia si in elvetia si in tot restul lumii.

    iar dupa cum am zis mai sus, faptul ca nu-ti permiti un lucru nu inseamna ca ai dreptul sa-l furi. iar daca o faci, macar taci din gura, nu te apuca sa tipi ca tu, saracu hot, esti nedreptatit. taci din gura si zi mersi ca nu te-au prins pe tine.

    PS: in loc sa dai jos filme si sa te uiti la ele, MERGI LA UN INTERVIU.

    00
  30. lolz, ti s-au terminat pastilele?
    Esti cumva imaculat de esti asa de vehement? Esti convins ca nu ai piratat, chiar si fara intentie? Ia mai gandeste-te …

    00
  31. in tara sunt nebuni care violeaza babe si ei prind oameni care pirateaza ..misto.

    00
  32. Pe mine ce mă deranjează cu adevărat este nimic din banii acestia nu ajung la artişti. Ăstia cu drepturile de autor sunt doar paraziţi. Remember recenta scrisoare a lui Florin Chilian.

    Îmi amintesc de asemenea că acum un an parcă când casele de discuri doreau cotă parte din fiecare iPod vândut de Apple, au tăcut după ce au fost întrebaţi cât din banii pe care-i încasează ajung la artişti.

    Oricum pirateria este imposibil s-o stârpească, mai degrabă ar trebui să-şi folosească eforturile pentru găsirea unei soluţii reciproc avantajoase. Chiar de ar fi un leu dvd-ul, tot n-am nevoie de stive de discuri în casă. Iar aruncarea lor nu este o soluţie, atât dpdv ecologic cât şi economic.

    00
  33. NOU
    #36

    lolz, pentru numele lui Dumnezeu, închide-ne gura cu chitanţele softurilor de pe computerul tău personal.

    00
  34. eu sunt plecat din tara dar stiu ca ´´toate neregulile´´ din ea ´´s-au rezolvat´´ si au mai ramas doar hub-urile si torrentele nerezolvate …e de cacat ce se intampla in romania ne ducem la vale rau de tot si nu se intampla nimic…

    00
  35. Deci cat de dobitoc sa fii sa zici ca ESTE DREPTUL TAU SA PIRATEZI?

    Este foarte simplu. Niste oameni muncesc pentru o melodie, un film etc. Si in schimbul acelei munci asteapta o rasplata. Asa cum si tu te duci la serviciu si vrei bani. Nu sunt sclavi.

    Da, si eu piratez, dar nu fac din asta un drept.

    00
  36. Filesharing-ul nu este ilegal. Sa zicem ca downloadezi un film de pe DC de la cineva, te uiti la film si dupa il stergi. Nu e ca si cum ti-ar imprumuta cimeva DVD-ul sa te uiti la acel film.

    00
  37. Stirea prezinta o actiune de intimidare la adresa piratilor. Similar s-a procedat in Marea Britanie doar ca „recuperatorii” si ISP-istii au trimis diverse scrisori de amenintare piratilor. In Franta probabil se va adopta o lege care prevede ca piratii vor primi mai intai scrisorele acasa apoi li se va taia netul pentru perioade de la cateva luni la un an. E clar ca guvernantii sunt sensibilizati de diferitele aliante ale muzicienilor, softistilor, producatorilor de filme, etc. In cativa ani vor aparea legi dure in domeniu. Treptat-treptat, nu brusc.
    Dar in cativa ani „piratii” vor fi pasibili de pedepse mergand pana la inchisoare pe teritoriul UE. Crimele online vor fi pedepsite, fie ca ne place sau nu.
    Vestea buna e ca probabil vor aparea si alte solutii (cheap sau free) de a viziona un film sau de a asculta muzica online. Chiar daca n-o sa ne mai permitem sa le stocam pe hardurile personale.
    Dar peste 5 ani probabil o sa ne aducem aminte cu nostalgie despre cum downloadam de pe DC++ sau torrenti. Pana la urma se va crea cardrul legislativ si politia va actiona. Sigur, asta nu inseamna ca pirateria va scadea la 0, dar va fi un sport mai extrem. Cam ca trecutul in mare viteza prin fatza radarului :)
    Revenind la stirea cu pricina, daca e adevarat, e o magarie. Dar si ala… 270 Giga pe DC++… Bine c-a avut bani sa plateasca.

    00
  38. @je, Marian Gorun – am zis eu ca n-am piratat niciodata ?
    ce am zis (si se pare ca e al naibii de greu de priceput) e ca:

    1. faptul ca esti prea prost sau prea lenes si nu-ti permiti sa cumperi soft/muzica/filme NU E O JUSTIFICARE SA FURI. daca te-au prins, nasol. Si nastase saracu a furat pt ca daca nu fura nu-si permitea case si masini de lux din salariul de parlamentar si ministru.

    2. daca tot o faci, macar taci din gura si stai in banca ta. E treaba de bun simt – lucru rar insa in Romania. Daca sari si tipi si faci pe victima nu esti cu nimic diferit de adrian nastase.

    3. faptul ca a fost ales aleator nu e o problema. De undeva trebuie inceput. Daca asta e o problema atunci, din nou, nastase poate folosi exact acelasi argument.

    UNDE E RESPECTUL IN FATA LEGII ?!
    sunt sigur ca toti astia care faceti git aici va plingeti altfel ca legea nu e respectata, dar cind e sa o respectati voi …. mai usor.

    Ca sa nu mai zic de idioti de genul unuia care comenteaza pe hotnews: „Nu e corect ca statul sa plateasca cheltuielile pentru producatorii de muzica si soft, doar pentru ca cei din urma nu-s in stare sa puna securitate serioasa. E problema LOR.”
    Ca doar producatorii de muzica si soft (care aduc la buget de mii de ori mai mult decit un descult din asta) nu merita sa fie protejati de lege si de institutiile statului. Nea Piftie asta care a comentat merita sa se dea anunt in Monitorul Oficial ca statul nu se baga sa-i apere lui bunurile – baieti, liber care vreti sa-i spargeti apartamentul, sa-i furati portofelul sau masina sau sa-i scoateti pe viu cu patentul dintii de aur.

    Comentariile de aici si de pe Hotnews imi confirma teoria – Romania nu are nici o sansa din cauza ca are o poplatie in majoritate retarda. De aia are conducatorii pe care ii are. Ei nu-s exceptia ci chiar sunt reprezentantii poporului, pt ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. Si zau daca romanii nu-i merita pe Jiji si Vadim si Eba si Geoana-Prostanacu. Pacat de putinii care au ceva creier si mai pricep cite ceva.

    @je – daca o dam in diverse, na ca-ti raspund la intrebare: da, mi-am terminat pastilele acum vreo 2 saptamini. Nesatulele alea de ma-ta, sor-ta si nevasta-ta au tras de mine pina am ajuns sa iau Viagra. Cu pumnu. Data viitoare nu mai pune intrebari al caror raspuns nu vrei sa-l afli.
    Asta asa, ca sa nu ai impresia ca la intrebari stupide cu pretentii de ironii fine nu poti primi raspunsuri pe masura.

    00
  39. Piraterie se numeste cand se solicita plata pentru serviciul de copiere ilegala a continutului (de pilda, cand vinzi DVD-uri in piata). In cazul de fata punerea la dispozitie pentru descarcare a continutului a fost facuta in mod gratuit, deci nu e corecta denumirea de piraterie. Melodrama scade, nu?

    00
  40. ce sa facem?! sa facem revolutie? sa facem teledoane ca sa-i platim amenda? sa protestam in fata guvernului? de ce? „pt ca asa nu se mai poate in Romania”??
    bine, daca asa nu se mai poate in romania, duceti-va voi frumusel in germania sau in franta sau unde vreti. nici n-o sa apucati sa apasati download si o sa va treziti cu „organele competente” la usa.
    parca ziceati de ei ca sunt civilizati, nu? din punctul asta de vedere nu va mai place, nu?

    00
  41. @vanda sa nu exageram..

    00
  42. Mijto! Piesa la 10 euro! Numai 10 euroooo!!! Ia neamule piese eftineeeee!

    00
  43. NOU
    #46

    lolz, sunt sigur că, dacă n-ai fi piratat, din comentariul tău ar fi lipsit cu desăvârşire atât de convenabilul punct 2.
    Asta este, domnule, dacă artiştii ar fi putut lua pielea de pe noi,ar fi făcut-o, dar cum noi suntem mai hoţi, ei sunt cei care strigă ”Poliţia!”. N-a spus nimeni că piraţii sunt cu dreptatea, dar dacă-ţi pun ăştia filmul mură-n gură pe torrente, tu te mai scormoneşti după parale? Nu te-ar durea sufletul? Că oameni suntem…

    00
  44. Ahahaha, ce-mi plac astia care daca folosesc BitTorrent in detrimentul DC++ se simt in siguranta! Ambele protocoale sunt P2P, adica se conecteaza la alti oameni in calculator sa-ti completeze tie filmul / albumul / ultima aparaciune de joc. Asta inseamna ca adresa ta de IP e vizibila aluia la care te conectezi (si invers), ceea ce inseamna ca vreun organ se poate fofila fara probleme intr-un swarm de BitTorrent sau poate sa dea frumos 300 de giga de porno cu cai la share, dupa care sa logheze frumos toti vitejii carora le-a dat biti.

    Apoi stupoare! Va ia ca din oala, pe tine si pe alti cativa, ca sa va defileze pe la TV sa se mai sparie prostimea.

    Vreti siguranta? Folositi Tor, i2p si GNUnet – care sunt experimentale si fiecare cu problemele sale. Dar asta inseamna viteze de 20 de KB/s sau mai rau si o atitudine paranoica in general. Securitatea costa – DC++ si BitTorrent nu sunt deloc sigure. Daca vreti sa le folositi in continuare, intelegeti mai intai ca exista o sansa de 1:1000000 sa fiti prinsi si atunci sunteti boieri – da’ cand va prinde sa nu faceti gat.

    00
  45. „…in prezent sunt initiate multe actiuni si impotriva celor care detin site-uri cu muzica, fara acordul producatorilor titulari…”

    Cineva din Romania a auzit de „Dreptul la libera informare” ? Daca eu pe site-ul meu, pun link catre alt site, de genul „uite aici este melodia lui X”, eu nu fac altceva decat sa respect dreptul cititorilor mei de a sti ca acolo este o piesa … Cel care trebuie tras la raspundere, este proprietarul site-ului unde a fost hostata piesa, iar in cazul site-urilor de muzica sunt hostinguri de fisiere online, care scriu clar „If this link contains copyrighted material, report it”; ei au scuza ca nu pot filtra imensa cantitate de informatie ce intra/iese de la ei de pe site-uri, si isi fac datoria punand un link de report, eu imi fac datoria sa informez cititorii mei despre existenta unei piese pe internet.

    Intr-adevar partajarea de fisiere de pe propriul calculator este riscanta … dar din cate zic acesti idioti ce aleg victimile aleatoriu, chiar nu au treaba cu IT-ul .. deci nu prea-mi fac probleme.

    P.S. Va dati seama ce amenda imi iau eu de la 21.000 de melodii ?

    00
  46. NOU
    #49

    Articolul mai contine si fraza: „Faptuitorul a achitat integral daunele stabilite din dorinta de a evita alte neplaceri pe viitor, sustin cei de la asociatie”!
    Cred ca avea bani pusi deoparte pentru cazul in care va fi descoperit!
    Respectivul facea bani din „copiat” muzica! Asta a deranjat autoritatile!
    Nu cred ca „strangea” muzica pentru auditii personale!
    Asta nu copia, intentia lui era de a face bani din „produse-le” piratate!
    Este mare diferenta !
    Iata cateva pareri:
    Comisarul european pentru societatea informationala Viviane Reding a confirmat : „Dorim sa avem o puternica industrie muzicala, video si a jocurilor? Atunci trebuie sa dam industriei certitudinea legala, creatorilor de continuturi o remunerare corecta si consumatorilor un acces larg la o mare diversitate de continuturi online.”

    Si o intrebare:
    Unde se termina „dreptul” de acces liber la cunoastere? Unde incepe copyright-ul stabilit dar pus in pericol al autorilor? Acestea sunt principalele chestiuni disputate de catre asa-numitele industrii culturale si utilizatori, in care Europa urmareste inca sa gaseasca echilibrul potrivit.

    Google si YouTube „in vizor”
    O a doua lupta se da intre furnizorii de continuturi si distribuitorii online al materialelor lor. Aici, Google se gaseste in centrul furtunii. Gigantul motor de cautare american se afla sub tirul publicistilor in ceea ce priveste noua functie de stiri Google News si din partea celor ce difuzeaza pe noul portal video YouTube, pe care l-a achizitionat in 2006. Principala problema este aceeasi: modalitatea de protejare sau sporirea castigurilor din continuturile utilizate sau reproduse de serviciile Google.

    sursa:http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_17183/Dosar-Continuturile-online-intre-piraterie-si-copyright.html
    Asadar sunt framantari dar in acest rastimp utilizatorii rasufla usurati!

    00
  47. Vanda habar nu ai. Poti downloada ce vrei de unde vrei. Mai ales in strainatate. De metropolitan wireless network ai auzit?

    00
  48. Cautati pe net dupa licentele creative commons. Este o cantitate imensa de muzica care se poate descarca legal si care se poate copia legal. Este ceva similar cu „open-source software”, dar este in domeniul muzicii, imaginilor, etc.

    00
  49. NOU
    #52

    @Mircea: subscriu! Sunt multe siteuri care oferă muzică cu licențe Creative Commons, unul dintre ele este http://www.Jamendo.com – un site cu streaming și downloading gratuit și legal.

    Atâta doar că nu vei găsi Led Zeppelin, Michael Jackson, 50Cent, Iris, Lady Gaga sau alte hituri.

    Pentru hituri intrați pe MusicMe.com (streaming gratuit), eOk.ro (streaming gratuit, muzică românească), Imeem.com (streaming gratuit), eMusic.com (download pe abonament), Moose.ro/MusicMall.ro (download mp3, muzică românească).

    00
  50. Saracul a platit sa scape pentru ca daca cititi legislatia cu privire la asa ceva va cruciti. Stiati ca baietii de la UPFR iau taxe pe harddiskuri, pe DVD si CD writere, pe memorii USB samd in ideea ca utilizatorul va pune melodii piratate pe acele harduri si va face CD/DVDuri pirat cu echipamentele respective?
    Traim intr-o tara de toata jena in care platesti ca boul „posibilitatea” sa comiti o infractiune… Romania – tara impozitelor si taxelor cretine!!!
    Cum sa iti mai vina sa dai bani pe un CD cand sti ca deja l-ai platit de 10 ori prin taxele ascunse si incasate de baietii smecheri?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube